De Jonge Strateeg op school

 

Bordspellen voor het brein 

Bordspellen op school

Vaardigheden als samenwerking, communicatie en planning zijn belangrijker voor succes op school en werk dan intelligentie. Niet voor niets focust modern onderwijs steeds meer op deze executieve vaardigheden. Wil je kinderen op school op een speelse manier laten werken aan deze vaardigheden? Of heb je ons gezien in de PO brochure van CiST?

Neem dan eens contact op met de Jonge Strateeg!

Bordspellen zijn niet alleen leuk om te doen, ze zijn uitermate geschikt voor het trainen van het brein, omdat je al deze executieve vaardigheden tegelijk en onbewust gebruikt.

De spellen die wij gebruiken zijn geselecteerd op hun bijdrage aan de neurologische ontwikkeling, in samenwerking met Marion van den Heuvel, PhD. Assistent Professor Neuropsychologie aan Tilburg University.

 We komen graag langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij bespreken vooraf waar je op wilt focussen en maken een lesprogramma met spellen die aansluiten bij de te trainen vaardigheden. Denk aan coöperatieve spellen voor samenwerking en communicatie, of strategische bordspellen voor planning en inlevingsvermogen. We kijken naar spellen die passen bij de zone van de naaste ontwikkeling.

Vervolgens komen we langs om het spel uit te leggen en begeleiden. Hierdoor kunnen wij op een effectieve en leuke manier werken aan de executieve functies van de leerlingen. Dit is dan ook een ideale aanvulling op het bestaande lesprogramma waarmee we leraren werk uit handen kunnen nemen. 

Ons advies is om altijd drie keer hetzelfde spel met een groep te spelen in sessies van 1 tot 2 uur. Op die manier hebben we de tijd om het spel uit te leggen en een aantal keer te spelen. Dit is belangrijk om de deelnemers kans te geven zich te verbeteren, strategieen te proberen en te evalueren.

Deze lessen zijn mogelijk voor maximaal 20 deelnemers, maar kleinere groepen geven de mogelijkheid tot meer persoonlijke aandacht. Ons aanbod is ook uitermate geschikt voor hoogbegaafdheid onderwijs. 

Ons concept wordt ook bevestigd door het Harvard Center on the Developing Child, die een brochure hebben uitgebracht over het belang van spel voor het ontwikkelen van executive vaardigheden en creativiteit. 

Heb je interesse? Neem contact op voor meer informatie of een offerte!