De Jonge Strateeg op school

 

Bordspellen voor het brein 

Bordspellen op school

Wil je kinderen op school laten werken aan 21e Eeuwse Vaardigheden, Executieve Functies en meer op een leuke manier? Wil je een andere manier van lesgeven proberen en focussen op bijvoorbeeld Communicatie, Samenwerking, Sociale Vaardigheden en Ruimtelijk Inzicht? Of heb je ons gezien in de PO brochure van CiST?

Neem dan eens contact op met de Jonge Strateeg!

Bordspellen zijn niet alleen uitermate geschikt voor het trainen van het brein, omdat je al deze vaardigheden gebruikt, ze zijn ook nog eens erg leuk! Ons concept wordt ook bevestigd door het Harvard Center on the Developing Child, die een brochure hebben uitgebracht over het belang van spel voor het ontwikkelen van executive vaardigheden en creativiteit.

Wij bespreken vooraf waar je op wilt focussen en kiezen spellen uit die daarbij aansluiten. Hierbij hebben we de mogelijkheid om de Brief Screener psychologische test in te zetten om ontwikkelgebieden in het Executief Functioneren te defineren. Vervolgens komen we langs om het spel uit te leggen en begeleiden. Hierdoor kunnen wij op een effectieve en leuke manier werken aan de Executieve Functies en 21e Eeuwse Vaardigheden van de leerlingen. Dit is dan ook een ideale aanvulling op het bestaande lesprogramma waarmee we leraren werk uit handen kunnen nemen. Ons aanbod is ook uitermate geschikt voor hoogbegaafdheid onderwijs.

We werken altijd met spellen die bijdragen aan de neurologische ontwikkeling, in samenwerking met Marion van den Heuvel, PhD. Assistent Professor Neuropsychologie aan Tilburg University. Hierbij maken we vaak gebruik van Mensa Select spellen, speciaal verkozen door de internationale vereniging voor hoogbegaafden Mensa.

Ons advies is om altijd drie keer hetzelfde spel met een groep te spelen in sessies van 1.5-2 uur. Op die manier hebben we de tijd om het spel uit te leggen en een aantal keer te spelen. Dit is belangrijk om de deelnemers kans te geven zich te verbeteren, strategieen te proberen en te evalueren.  Deze workshop is mogelijk voor maximaal 20 deelnemers, maar kleinere groepen geven de mogelijkheid tot meer persoonlijke aandacht.

Heb je interesse? Neem contact op voor meer informatie of een offerte!