Evenementen

Maak kennis met de magie van bordspellen en rollenspellen

Kortlopende activiteiten

Ook voor eenmalige workshops, korte cursussen of evenementen kun je bij De Jonge Strateeg terecht. Hieronder vind je een overzicht van de workshops en evenementen die wij sowieso kunnen organiseren.

Heb je een ander idee voor een workshop of evenement waarbij je onze hulp wil inschakelen? Neem dan contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.

De Jonge Strateeg Avonturendag

Dit seizoen (2023-2024) organiseren wij voor het eerst een dag gevuld met avontuur, magie, fantasie en spanning. Ben jij er ook bij?

Doe mee aan een episch avontuur en laat je innerlijke held los! Ga mee met de Jonge Strateeg op reis in de magische wereld van Dungeons & Dragons. 

Interesse? Schrijf je in via het inschrijfformulier.

Deze dag ga je onder begeleiding van professionele spelleiders het volgende doen:

  • Je eigen avonturier maken
  • In groepjes een Dungeons and Dragons-avontuur beleven
  • Twee fantastische avontuurlijke bordspellen spellen

De avonturen die de verschillende groepjes beleven, zullen zich ontvouwen tot een groot verhaal waarvan nog niemand weet hoe het gaat lopen. We sluiten de dag dan ook af met een verteller die ons gezamenlijke verhaal zal gieten in een fantastische vertelling. 

  • Datum: 2 januari 2024
  • Tijden: start 11:30, einde +/- 18:00
  • Locatie: Giardino d’Italia – Huibevendreef 22, 5043 EW Tilburg
  • Entree: 45 euro (tussendoortjes inbegrepen, lunch en diner niet)
  • Leeftijd: +/- 10-15 jaar (ben je jonger of ouder en wil je toch meedoen? Neem even contact op)

Workshop: Eerste hulp bij bordspellen

De wereld van bordspellen beperkt zich allang niet meer tot Monopoly en Kolonisten van Catan. Welke spellen zijn leuk en geschikt om te spelen met jongeren, zeker als zij van een uitdaging houden? In deze workshop kun je kennismaken met de spellen die wij spelen in de klas (en in onze vrije tijd). We hebben voor ieder wat wils: van jong tot oud, van beginner tot gevorderden. We hebben strategische en coöperatieve spellen. We nemen klassiekers mee zoals King of Tokyo of Azul, maar proberen ook de nieuwste spellen uit.
Deze workshop is geschikt voor bibliotheken, buurthuizen, bedrijven en scholen. Het is aan te raden deze workshop voor minstens twee uur in te plannen, om rekening te houden met de speelduur van de meeste strategische bordspellen.

Momenteel staan we met deze workshop iedere tweede dinsdag van de maand van 13.00 tot 16.00 in de LocHal in Tilburg (onder voorbehoud van wijzigingen).

 

Workshop: Dungeons and Dragons one-shot

Wil je met je vrienden in een of twee avonden een rol spelen in een spannend verhaal? Wil je bezoekers van je bibliotheek kennis laten maken met rollenspellen, een geweldige interactieve manier van verhalen vertellen?

Wij kunnen korte D&D avonturen (zogeheten one-shots) organiseren, bijvoorbeeld voor bezoekers van bibliotheken of als teambuildingsactiviteit bij jongeren. Kennis van het systeem is niet nodig. Duur en frequentie van de workshop is in overleg.

 

Cursus: introductie in Dungeons and Dragons

Als je nog helemaal nieuw bent in de wereld van rollenspellen, is een beginnerscursus ideaal. In deze korte cursus leren we je hoe je een character maakt, het spel moet spelen. In gevorderden cursussen kunnen we je leren hoe je het spel kan leiden, en zelf avonturen kan schrijven.

De cursusinhoud, duur en frequentie kan volledig in overleg worden vormgeven. Vraag ons naar de mogelijkheden.