Over De Jonge Strateeg

 

 

 

Achter de Jonge Strateeg zit het echtpaar Robin Zwiers en Marion van den Heuvel. Zij brengen beide een enorme liefde voor bordspellen naar het bedrijf en veel plezier in het spelen met jongeren. Ook hebben ze beiden unieke kwaliteiten en expertise die het bedrijf bijzonder maken. Samen hebben zij 2.5 jaar in Amerika gewoond, waar bordspellen ontzettend hip zijn. Hier hebben zij het concept voor De Jonge Strateeg bedacht en uitgewerkt. Zo is er in New York al een goedlopend bedrijf waar jongeren elke dag bordspellen komen spelen om verschillende vaardigheden te leren. Robin en Marion weten zeker dat dit concept ook zal aanslaan in Nederland!

Robin Zwiers, de oprichter en eigenaar van De Jonge Strateeg, is een echte bordspellen fanaat. Hij speelt in zijn vrije tijd wekelijks met verschillende groepen verschillende spellen. Robin heeft veel ervaring in werken met jongeren vanuit jarenlang Korfbaltraining geven aan jongeren en zijn activiteiten als Topleraar voor de Digitale Topschool. Zijn opleiding in Economie (Tilburg University) en Marketing (Hoge School Utrecht) helpen bij het stategisch denken en het opzetten van het bedrijf. 

Vroeger had Robin graag meer bordspellen gespeeld, maar zijn familie deelde deze liefde niet. Dat is een van de redenen dat hij De Jonge Strateeg heeft gestart. 

Er zijn namelijk veel redenen waarom ouders geen bordspellen willen of kunnen spelen met hun kind: werk, handicap, tijdgebrek, andere interesses en zorgtaken bijvoorbeeld. Met De Jonge Strateeg wil Robin jongeren die een passie hebben voor fantasie, bordspellen, en verhalen vertellen de ruimte geven om, buiten hun eigen gezin, hun passie en hun sociale en intellectuele vaardigheden verder te ontwikkelen.
 

Marion van den Heuvel werkt aan Tilburg University als Assistant Professor in de neuropsychologie. Zij is gepromoveerd op de ontwikkeling van het jonge brein. Marion is er van overtuigd dat het spelen van bordspellen een positieve uitwerking kan hebben op de hersenontwikkeling en het ontwikkelen van Executieve Vaardigheden, zoals Plannen, Flexibiliteit, en Aandacht, maar ook op de Sociale Ontwikkeling en Empathie. Marion leent haar expertise om een extra, wetenschappelijk laagje toe te voegen aan het bedrijf. Zij helpt Robin bij het uitzoeken van spellen die bij kunnen dragen aan een positieve (hersen)ontwikkeling. Ook ondersteunt zij bij het onderzoeken van waar jongeren nog verbetering in kunnen maken en bij het bedenken van de lesstof tijdens de sessies. Ook zijn de vragenlijsten die gebruikt worden om uit te zoeken op welke gebieden jongeren nog kunnen verbeteren door haar persoonlijk uitgezocht voor De Jonge Strateeg.

Ook Marion is een bordspellen fanaat. Bordspellen spelen zat bij Marion aan beide kanten in de familie. Vele uren heeft ze met opa’s, oma’s, nichtjes en neefjes, en ouders gespeeld. Al dit spelen heeft naar haar idee zeker bijgedragen aan haar latere schoolprestaties en sociale vaardigheden. Zij kijkt terug naar deze tijd als ontzettend waardevol en wil met dit bedrijf graag jongeren in aanraking brengen met bordspellen, gezinnen aan het spelen krijgen, en jongeren laten groeien op een speelse wijze.