Hoogbegaafden

Hoewel bordspellen goed zijn voor de ontwikkeling van elk kind, geloven wij dat dit voor hoogbegaafde kinderen nog belangrijker is. Hoogbegaafdheid betekent vaak dat een kind niet genoeg uitdaging vind in de reguliere lessen. Bordspellen bieden de kans om hun cognitief talent voluit toe te passen.

Het gebrek aan uitdaging zorgt er vaak voor de hoogbegaafde kinderen hun executieve vaardigheden en 21e eeuwse vaardigheden niet genoeg ontwikkelen. Terwijl bijvoorbeeld Planning, Samenwerken, Communiceren en Concentratie ook voor hoogbegaafde jongeren, en later volwassenen, belangrijk zijn.

Bordspellen en rollenspellen zijn uitermate geschikt om juist aan deze belangrijke vaardigheden te werken op een manier die veel hoogbegaafde kinderen heel erg leuk vinden. In sommige Plusklassen worden ook al bordspellen ingezet om deze redenen. Helaas is er niet altijd de expertise om deze goed in te zetten of de kennis van welke bordspellen er allemaal beschikbaar zijn.

Wil jij weten hoe wij onze expertise in kunnen zetten voor jouw Plusklas of andere groep hoogbegaafde kinderen? Neem dan eens contact op voor de mogelijkheden of een offerte!

Heb je interesse voor een (proef)les? Kijk dan ook eens op onze opties pagina om te zien wat we voor je kunnen doen!

Bij de keuze van onze spellen focussen wij op de neurologische ontwikkeling. Hiervoor gebruiken wij de expertise van Marion van den Heuvel, PhD. Assistent Professor Neuropsychologie aan Tilburg University. Hierbij maken we gebruik van Mensa Select spellen, het keurmerk voor bordspellen van de internationale vereniging voor hoogbegaafden Mensa. Zoals op de over pagina te zien is, hebben wij ervaring met hoogbegaafdheid en het werken met cognitief talent.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close